Rook- en koolmonoxidemelder

De afgelopen periode hebben wij ons verdiept in de mogelijkheid om standaard in onze verhuurbungalows een koolmonoxide- en rookmelder te plaatsen. In onze 6- en 7 persoonsbungalows is standaard al een rookmelder aanwezig, maar ontbreekt de koolmonoxide melder nog. Inmiddels zijn er modellen op de markt die standalone tot wel 10 jaar kunnen functioneren op de meegeleverde batterij. Vandaag de dag krijgen wij geregeld opmerkingen over het gemis van de melders in onze bungalows. Reden waarom we tot standaard plaatsing van beide melders overgaan.

Koolmonoxidemelder

In nog geen van onze verhuurbungalows is standaard een koolmonoxide melder aanwezig. Na onderzoek is gebleken dat voor onze toepassing de melders van Fire Angel, met type Co-9X-10-BNLT een goede keuze is. Deze melder heeft een ingebouwde lithium batterij met 10 jaar garantie, evenals het product. Dit betekent dat er geen batterij hoeft te vervangen en na 10 jaar als geheel het apparaat zal moeten worden vervangen. De melder is gemakkelijk te bevestigen met de meegeleverde montage materialen.

Rookmelder

In onze 6- en 7 persoonsbungalows is standaard al een rookmelder aanwezig. Graag zouden wij deze ook standaard toepassen in onze 4 persoonsbungalows. Na onderzoek is gebleken dat voor onze toepassing de melders van Fire Angel, met type WST-630-BNLT een goede keuze is. Deze melder heeft een ingebouwde lithium batterij met 10 jaar garantie, evenals het product. Dit betekent dat er geen batterij hoeft te vervangen en na 10 jaar het apparaat als geheel zal moeten worden vervangen. De melder is gemakkelijk te bevestigen met de meegeleverde montage materialen.

 

Bekijk eerdere artikel